Poduszeczki zrobiłam na urodziny kurczęcia. Ale doskonale nadają się do chmielowego napoju :) Z jednego ciasta francuskiego wychodzą dwie blachy, a sami możemy doprawić sobie na co akurat mamy ochotę, np. wegetą(osoby, które ją używają), przyprawą do kebabu, a nawet ziołami prowansalskimi.
Składniki:
*ciasto francuskie
*przyprawy w zależności od upodobania
*ser żółty
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na kwadraciki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia obok siebie. Posypujemy przyprawami i startym serem . Pieczemy na 180 stopni z termoobiegiem do zarumienienia się. Doskonałe smakują na zimno, jak i na ciepło.
Smacznego :)
Musi być pyszne :)))
OdpowiedzUsuńi jest :)
Usuńciekawe :) ja nigdy nie używałam ciasta francuskiego...
OdpowiedzUsuńpolecam, bo ja tylko na słodko zawsze jadłam
Usuńtrzeba wypróbować :D ja do tego bym dała jeszcze suszonego pomidora na każdy kwadracik :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo smakowicie i z tego co piszesz proste w przygotowaniu ;-) trzeba będzie spróbować ;)
OdpowiedzUsuńSzybka przekąska dla małych i dużych:) Wyglądają świetnie.
OdpowiedzUsuń