Znudzona już jedzeniem surówki z kiszonej kapusty zrobiłam surówkę colesław. Jest pyszna co świadczy, że znikła z talerza błyskawicznie :)
Składniki:
*pół główki małej białej kapusty
*1 marchewka
*1 cebula
*1Ł cukru
*1ł soli
*1/3ł pieprzu
*pół szkl. majonezu (w zależności kto jaką lubi konsystencje)
*1/4 szkl. mleka
*1Ł octu (może być winny jeśli ktoś ma)
*2Ł soku z cytryny
Przygotowanie:
Poszatkowaną kapustę, wymieszać ze startą na grubych oczkach marchewką. Dodać resztę składników i wymieszać.
Ja używam opcji dla leniwych :) W kuchni pomaga mi robot kuchenny Philips HR7770/00. Bez niego nie biorę się za szatkowanie kapusty czy przetwory z ogórków.
Smacznego! :)
nie lubię kapusty kiszonej :)
OdpowiedzUsuń