Surówka colesław.

   Znudzona już jedzeniem surówki z kiszonej kapusty zrobiłam surówkę colesław. Jest pyszna co świadczy, że znikła z talerza błyskawicznie :)








Składniki:

*pół główki małej  białej kapusty
*1 marchewka
*1 cebula
*1Ł cukru
*1ł soli
*1/3ł pieprzu
*pół szkl. majonezu (w zależności kto jaką lubi konsystencje)
*1/4 szkl. mleka
*1Ł octu (może być winny jeśli ktoś ma)
*2Ł soku z cytryny


Przygotowanie:

Poszatkowaną kapustę, wymieszać ze startą na grubych oczkach marchewką. Dodać resztę składników i wymieszać. 

Ja używam opcji dla leniwych :) W kuchni pomaga mi robot kuchenny Philips HR7770/00. Bez niego nie biorę się za szatkowanie kapusty czy przetwory z ogórków. 

Z połowy główki wyszła surówka na dwa dni dla trzech osób.

Smacznego! :)




Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Surówka colesław.

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam do grona obserwujących.

Popular Posts

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.